Proteste in Hong Kong: De ce conteaza fosta colonie britanica devenita un centru global de afaceri

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 08:16
1309 citiri
Proteste in Hong Kong: De ce conteaza fosta colonie britanica devenita un centru global de afaceri
Foto: CNN

Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi in Hong Kong, incercand sa obtina extinderea drepturilor politice si o dependenta mai scazuta de Beijing. Poate este un scenariu incredibil pentru unii, insa este o realitate in fosta colonie britanica devenita un urias centru comercial si o poarta catre China.

De cand a fost redat Beijingului in 1997, teritoriul a fost condus pe principiul "o singura tara, doua sisteme", reusind sa se puna pe harta financiara globala, scrie CNN Money.

Multi locuitori din Hong Kong spera acum ca sa va renunta la propunerea ca toti candidatii pentru sefia orasului sa fie filtrati de autoritatile din capitala Chinei.

Miza protestelor nu este doar scrutinul pentru alegerea noului sef al Hong Kongului sau viitorul fostei colonii britanice ca oras semi-autonom, ci si perspectiva ca miscarea pro-democratie sa se raspandeasca si in China continentala.

Cei care au participat la manifestatii vor discuta cu liderii de la Beijing in urmatoarele zile pe aceasta ...citeste mai departe despre "Proteste in Hong Kong: De ce conteaza fosta colonie britanica devenita un centru global de afaceri" pe Ziare.com

#economie Hong Kong, #proteste Hong Kong, #Hong Kong legaturi China , #Stiri Macroeconomie