ProSieben a fost vandut pentru 2,5 miliarde de euro

Vineri, 05 August 2005, ora 11:01
919 citiri

Magnatul media german Axel Springer va prelua controlul total asupra grupului de televiziune ProSiebenSat.1 Media, pentru suma de 2,5 miliarde de euro, ducand astfel la crearea celui de-al doilea mare jucator de pe piata televiziunilor particulare din Germania.

Springer - care detinea deja 12% din ProSieben - a preluat actiunile de la un grup de investitori privati, condus de miliardarul american Haim Saban.

Prin acest acord, se implineste un vis vechi de 45 de ani al bogatasului german, de a contopi presa scrisa cu televiziunea, mai precis influentul ziar Bild cu televiziuni private de succes in Germania.

Pentru cresterea vanzarilor din publicitate era necesara o astfel de manevra deosebit de costisitoare, mai ales ca presa scrisa din Germania trece printr-o pasa proasta.

Cu vanzari combinate de 4,2 miliarde de euro in 2004, grupul lui Springer se claseaza astfel pe locul al doilea in Germania, dupa grupul media Bertelsmann (locul al patrulea mondial), care a avut vanzari de 5,1 miliarde de euro anul trecut.

Banii Nostri