Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul oficial al rectificarii: E pozitiva doar pentru ca au fost blocate investitiile locale. Singurul care creste e deficitul

Proiectul oficial al rectificarii: E pozitiva doar pentru ca au fost blocate investitiile locale. Singurul care creste e deficitul
Ministerul Finantelor a publicat vineri seara proiectul de lege privind rectificarea bugetara, care contrazice anuntul ministrului Ionut Misa, facut vineri dupa-amiaza la ora 15.30, potrivit caruia rectificarea ar fi pozitiva.

Bugetul de stat pe 2017 se diminueaza la venituri cu suma de 1.236,5 milioane de lei, iar la cheltuieli se diminueaza cu suma de 347,7 milioane de lei, iar deficitul se majoreaza cu suma de 978,8 milioane de lei, potrivit notei de fundamentare a proiectului de lege.

In conferinta de presa de vineri, organizata cu cateva ore inainte de publicarea pe siteul MF, ministrul Ionut Misa nu a dat detalii despre totalurile bugetare si nici despre dimensiunea diminuarilor operate la cateva ministere.

Bugetul de stat rectificat arata ca scad atat veniturile, cat si cheltuielile, singurul care creste nominal fiind deficitul bugetar.

Este drept, rectificarea este insa pozitiva la bugetul general consolidat, care arata mai bine, mai ales ca urmare a plusului de la bugetul asigurarilor sociale de stat (+617,3 mil. lei) si a unui plus neexplicat la "bugetul general centralizat al unitatilor administrativ teritoriale". Neexplicat doar aparent: el provine din blocarea investitiilor locale.

Astfel ca "veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 1.060,7 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 1.705,1 milioane lei iar deficitul bugetului general consolidat, in termeni cash, se mentine la nivelul de 2,96% din PIB", spune nota de fundamentare a proiectului legii de rectificare.

Citeste mai multe despre Proiectul oficial al rectificarii: pozitiva, in urma blocarii investitiilor locale, negativa la bugetul de stat pe cursdeguvernare.ro.

Citeste si Fostul premier Victor Ponta, dupa ce a vazut cifrele de la Finante: Rectificarea bugetara e negativa, dar si USR: Guvernul minte romanii cu o rectificare pozitiva si sacrifica iar investitiile ...citeste mai departe despre "Proiectul oficial al rectificarii: E pozitiva doar pentru ca au fost blocate investitiile locale. Singurul care creste e deficitul" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 387 ori