Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul PSAL II aproape de finalizare

Programul PSAL II aproape de finalizare
Giurgiu Nav va fi scoasa la privatizare in urmatoarele doua saptamani.Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va lansa la privatizare, in doua saptamani, societatea Giurgiu Nav, ultima societate din programul PSAL II, a anuntat recent Mircea Ursache, presedintele AVAS.
Acesta, impreuna cu vicepresedintele AVAS, a intreprins, saptamana trecuta, o vizita la societatea Giurgiu Nav pentru a identifica principalele masuri ce trebuie adoptate in vederea lansarii societatii la privatizare. Printre acestea se numara situatia dificila cu care s-a confruntat societatea in ultimii ani ca urmare a blocarii senalului navigabil al Dunarii, a scaderii traficului de marfa si a stadiului avansat de uzura fizica si tehnologica a activelor.

Contrar acestor afirmatii directorul general al Giurgiu Nav, Stan Bone, ne-a declarat ca societatea a inregistrat pierderi numai in trei din 12 ani si asta din cauza unor fenomene naturale ce nu tin de managementul firmei.

A"Anul trecut, am inregistrat unele pierderi din cauza secetei, dar anul acesta mergem pe profit si putem scoate si pierderile de anul trecutA", a afirmat directorul general. In ceea ce priveste celelalte pierderi, acestea au avut loc in anul 1999, din cauza podurilor de peste Dunare si a embargoului, cand numarul de turisti a fost mai mic decat in ceilalti ani. Cu toate acestea, directorul general nu este impotriva privatizarii pentru ca statul este actionarul majoritar si are dreptul de decizie. Pe de alta parte, Bone ne-a declarat ca societatea este un pionier al Dunarii pentru ca efectueaza curse de agrement pentru turisti cu cele patru nave din dotare, de 3 si 4 stele.

A" Principalii turisti sunt austrieci, germani, elvetieni si francezi, iar numarul total al turistilor pe sezon este mai mare de 3000A", ne-a precizat directorul general Giurgiu Nav. El a mai specificat ca in cei 43 de ani de activitate societatea a transportat peste 400.000 de turisti din toate colturile Europei si chiar americani si canadieni.

Principala activitate a societatii este transportul de marfuri, in prezent gradul de ocupare este 80%, iar in cadrul ei lucreaza peste 700 de muncitori.Sursa: Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1090 ori