Profesor la Harvard: antreprenorii romani sunt legati de institutii

Joi, 03 Mai 2012, ora 13:38
1625 citiri

Peter Coles, profesor la Harvard Business School de sapte ani, considera ca Romania sta prost la capitolul legislatie, iar micii interprinzatori sunt prea legati de relatiile guvernamentale.

Profesorul propune sa se puna mai mult accent pe educatie, angajatii sa fie stimulati, fiscalitatea sa fie redusa, iar infrastructura sa fie imbunatatita.

Peter Coles va tine in mai un curs de negociere in afaceri si in Romania, in cadrul unui program desfasurat in parteneriat cu Fundatia Post-Privatizare (FPP).

In ultimii trei ani, Peter Coles a fost mentor si in programul Romania Business Summer Schools, unde le-a vorbit antreprenorilor romani despre negocierea in afaceri.

"Ceea ce ma impresioneaza de fiecare data este dorinta tinerilor de a se bucura de succes", spune el. Crede ca metodele de predare si invatare folosite in America sunt total diferite de cele de aici, motiv pentru care romanii sunt atat de entuziasmati de cursurile de antreprenoriat predate de cei de peste Ocean.

Fiind intrebat despre cum se pot pune bazele unei companii de succes, Peter Coles spune ca "antreprenoriatul inseamna 99% executie. Ideile sunt relativ ieftine. Cei care reusesc cu adevarat sunt cei care se concentreaza asupra unei idei si livreaza rezultate foarte bune. Este nevoie de foarte multa munca".

Fiind rugat sa mentioneze cinci greseli frecvente pe care le fac oamenii de afaceri, antreprenorii si executivii, profesorul de la Harvard evidentiaza urmatoarele aspecte: acestia nu iau in considerare o alta optiune de investitie in momentul in care negociaza un proiect, nu stiu ce anume pot prezenta ca prima oferta, sau mai grav, nu stiu sa aleaga momentul potrivit pentru a o lansa, privesc negocierile ca un punct de plecare si nu ca o oportunitate de a da valoare unui lucru, sacrifica relatiile de lunga durata pentru castigurile pe termen scurt si nu recunosc rolul pe care il joaca psihologia intr-o negociere (multe persoane considera ca factorii economici joaca un rol mai mare decat cei psihologici).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Peters Coles profesor Harvard, #Peter Coles antreprenori romani, #Peter Coles afaceri Romania , #Stiri Macroeconomie