Productie record de petrol si gaze in Rusia: Cel mai mare nivel de la destramarea URSS

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 13:53
1672 citiri
Productie record de petrol si gaze in Rusia: Cel mai mare nivel de la destramarea URSS
Foto: Arhiva Kremlin

Productia de gaze condensate si titei a Rusiei a atins in decembrie nivelul record de 10,82 milioane barili pe zi (bpd), depasind cu 0,4% precedentul record, stabilit in noiembrie.

Conform datelor preliminare ale Ministerului Energiei de la Moscova, productia pe ansamblul anului trecut a crescut cu 1,4%, depasind 534 de milioane de tone metrice, sau aproape 10,72 milioane barili pe zi, transmite Bloomberg.

Producatorii de titei din Rusia stabilesc noi recorduri dupa destramarea fostei URSS, pe fondul declinului preturilor si al sanctiunilor occidentale care au redus accesul Moscovei la tehnologie si finantare externa. Companiile au facut eforturi sa extraga mai mult titei din zacamintele vechi din vestul Siberiei si au reusit sa deschida cateva noi proiecte.

Efectele petrolului ieftin: Se va adeveri cel mai negru cosmar al Rusiei?

In 2015, exporturile de titei ale Rusiei au urcat la 5,25 milioane barili pe zi, in timp ce livrarile catre statele din afara fostei Uniuni ...citeste mai departe despre "Productie record de petrol si gaze in Rusia: Cel mai mare nivel de la destramarea URSS" pe Ziare.com

#productie petrol Rusia, #productie gaze Rusia , #Stiri Macroeconomie