Preturile la producator in Romania au crescut semnificativ

Luni, 04 Iunie 2012, ora 10:59
927 citiri
Preturile la producator in Romania au crescut semnificativ

Romania a avut in aprilie o crestere a preturilor productiei industriale de 5,3% fata de aceeasi luna din 2011, fiind pe locul cinci in Uniunea Europeana (UE) dupa acest indicator, in timp ce, pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au avut un avans anual de 2,8%.

Cele mai importante cresteri de preturi la productia industriala in aprilie au fost inregistrate in Cipru (8,3%), Lituania (7,1%) si Ungaria (7%) iar singura scadere a fost inregistrata in Suedia (minus 0,5%). In Romania, preturile productiei industriale au crescut in aprilie cu 5,3%, dupa un avans de 5,2% inregistrat in luna precedenta.

Comparativ cu martie 2012, preturile productiei industriale in Uniunea Europeana si in zona euro au ramas stabile in aprilie 2012. In martie, preturile productiei industriale au urcat cu 0,5% in ambele zone.

In randul statelor membre UE, cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale au fost inregistrate in Bulgaria, Danemarca si Irlanda (toate cu 1,1%) si Portugalia (0,6%) iar cele mai semnificative scaderi ale preturilor productiei industriale au fost inregistrate in Spania (minus 0,8%), Suedia (minus 0,5%), Marea Britanie (minus 0,3%), Grecia (minus 0,2%) Franta si Finlanda (ambele cu minus 0,1%). In Romania, preturile productiei industriale au crescut in aprilie cu 0,5%, dupa un avans de 0,7% in martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi productie industriala, #productie industriala Uniunea Europeana, #productie industriala date Eurostat, #productie industriala aprilie , #Stiri Macroeconomie