Problema Europei e Europa insasi: Ce ar trebui sa faca Grecia

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 07:26
727 citiri
Problema Europei e Europa insasi: Ce ar trebui sa faca Grecia

Azi e Grecia "in focuri", insa maine ar putea fi o alta tara de pe Batranul Continent, care sa se chinuie sa isi achite facturile si sa se straduiasca sa reduca austeritatea resimtita din plin de populatie. Concluzia: Problema Europei este Europa insasi.

Afirmatia ii apartine lui Irwin Keller, economist-sef la Market Watch.

El sustine, intr-un editorial, ca Grecia este doar "purtatorul de cuvant" al problemei care rasare inevitabil atunci cand incerci sa "unesti" mai multe tari sub o singura moneda.

Daca aceste state nu au o politica economica comuna, nu exista nicio cale prin care ele vor pastra euro pentru o perioada lunga de timp, mentioneaza economistul.

"Ideea monedei unice a fost sa aduca laolalta tarile europene pentru ca acestea sa devina o singura entitate puternica, menita sa concureze mai bine cu Statele Unite si cu alti colosi", arata Keller.

"Insa conditia sine qua non pentru a avea o moneda unica este sa existe o guvernare comuna, care sa aiba o politica ...citeste mai departe despre "Problema Europei e Europa insasi: Ce ar trebui sa faca Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zona euro probleme, #iesire Grecia zona euro, #Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie