Principalele priorități ale Comisiei Europene în bugetul pentru 2024 rămân tranziția verde și cea digitală

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 16:30
45 citiri
Principalele priorități ale Comisiei Europene în bugetul pentru 2024 rămân tranziția verde și cea digitală

Bugetul UE pentru 2024 vizează asigurarea capacității Europei de a se ocupa de prioritățile sale, se arată într-un comunicat publicat de Comisia Europeană.

Iar principalele priorități ale Comisiei Europene rămân tranziția verde și cea digitală, ”astfel încât Europa să devină mai rezilientă și mai pregătită pentru viitor”.

Politica agricolă comună, politica de dezvoltare regională și coeziune, sprijinirea partenerilor și a intereselor UE pe scena mondială, cercetarea, inovarea și investițiile strategice europene, capitalul uman și protejarea frontierelor sunt trecute de Comisia Europeană la ”alte priorități diverse”.

NextGenerationEU, suplimentare cu 60% a bugetului total

Comisia a propus un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde EUR pentru 2024. Bugetul va fi completat cu plăți estimate la 113 miliarde EUR pentru granturi în cadrul NextGenerationEU, instrumentul de redresare post-pandemie al UE, prin care se alocă fondurile pentru planurile naționale de Redresare și Reziliență.

Capacitatea combinată a celor două instrumente va continua să impulsioneze redresarea economică în curs a Europei și să creeze locuri de muncă, consolidând, în același timp, autonomia strategică a Europei, precizează Executivul de la Bruxelles.

Populația și economiile din țările blocului comunitar s-au confruntat cu numeroase provocări și probleme, pe fondul crizei energetice și al exploziei prețurilor din zona de energie din ultimii doi ani, ce au adus o inflație fără precedent în zona euro, prăbușirea puterii de cumpărare și un recul al economiei europene.

”Consolidarea rolului Europei în lume”

Comisia Europeană vorbește despre scăderea abruptă a nivelui de trai în țările Uniunii prin fraza: ”UE s-a confruntat cu provocări excepționale în ultimii ani, printre care o creștere rapidă a inflației, care a exercitat o presiune considerabilă asupra capacității bugetului de a răspunde în continuare noilor evoluții”.

”Cu toate acestea, proiectul de buget pentru 2024 continuă să ofere o finanțare esențială pentru prioritățile politice ale UE, conform planificării. Cheltuielile legate de tranziția verde și digitală vor constitui în continuare o prioritate, astfel încât Europa să devină mai rezilientă și mai pregătită pentru viitor.

Proiectul de buget pentru 2024 direcționează fonduri către domeniile în care acestea pot a ...citeste mai departe despre "Principalele priorități ale Comisiei Europene în bugetul pentru 2024 rămân tranziția verde și cea digitală" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie Romania 2012 , #Stiri Macroeconomie