Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima primărie importantă care anunță că nu va putea susține programul ”Rabla local” anul acesta

Prima primărie importantă care anunță că nu va putea susține programul ”Rabla local” anul acesta

Primăria Ploieşti a anunțat joi, 1 septembrie, că, după ce a analizat modalitatea aplicării, la nivel local, a Programului naţional privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla local, derulat de Ministerul Mediului, bugetul municipiului nu poate susţine acest program în cursul anului 2022.

”Primăria Municipiului Ploieşti a analizat modalitatea aplicării, la nivel local, a Programului naţional privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla local, derulat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu. (...) Având în vedere prevederile Ghidului de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate, publicat în Monitorul Oficial nr. 832 din 24.08.2022, precum şi faptul că sumele destinate punerii în aplicare a acestui program, la nivel local, nu sunt prevăzute direct către bugetele locale, s-a apreciat că, în cursul acestui an, bugetul Municipiului Ploieşti nu poate susţine Programul naţional privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla local”, arată Primăria Ploieşti, într-un comunicat.

Conform documentului citat, municipiul Ploieşti se încadrează la acordarea unei finanţări pentru cel puţin 50.000 de autovehicule uzate. Sumele aferente finanţării ar trebui asigurate iniţial din bugetul local, urmând a fi decontate ulterior în baza contractelor de finanţare încheiate între primării şi Administraţia Fondului pentru Mediu.

Programul ”Rabla local” începe la 30 septembrie

În 30 august, Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

”Începând de vineri, 23 septembrie 2022, solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate. (...) Ulterior, în perioada 30 septembrie 2022, ora 10:00 – 25 noiembrie 2022, ora 14:00, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create”, a transmis AFM.

Oficialii Administraţiei subliniau că este foarte important ca persoana fizică care doreşte să se înscrie în program să verifice dacă UAT-ul unde are domiciliul participă ...citeste mai departe despre "Prima primărie importantă care anunță că nu va putea susține programul ”Rabla local” anul acesta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 530 ori