Primar acuzat că a plătit curentul electric pentru firma fiului din bani publici. Ce sumă i se impută edilului

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 18:07
141 citiri
Primar acuzat că a plătit curentul electric pentru firma fiului din bani publici. Ce sumă i se impută edilului
Contor de curent electric FOTO Play tech

Un primar din România a găsit o cale de a-i ajuta pe întreprinzătorii din comuna pe care o conducea. Le plătea curentul. De fapt este o acțiune ilegală a edilului prin care a plătit consumul la electricitate firmei fiului său.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunerea de arestare preventivă a primarului comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, în dosarul în care îi este imputat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, scrie Monitorul de Suceava.

După ce a fost reținut de două ori câte 24 de ore, edilul este acum în libertate.

Judecătoria Suceava a decis, miercuri după-amiază, să respingă propunerea de arestare preventivă și să impună măsura controlului judiciar, cu interdicția de a-și exercita funcția de primar.

Acesta este acuzat că a plătit extinderea rețelei electrice, în interesul exclusiv al firmei fiului

Din suma de 400.000 de lei, 114.450 de lei reprezintă efectiv sumele de care ar fi beneficiat Alin Andriciuc, pentru firma IdeeaBox, în contul curentului electric consumat în cadrul afacerii private, dar achitat din bugetul primăriei.

O primă acuzație de abuz în serviciu face referire la contractul încheiat de primar cu firma deținută de Petrică Nemțoi, având ca obiectiv extinderea rețelei de iluminat public în Mihoveni, în numele unității administrativ-teritoriale pe care o conducea.

Această extindere nu s-ar fi făcut în scopul interesului public, ci cu scopul de a satisface interesul patrimonial al familiei primarului, susțin procurorii.

Deocamdată, primarul Andriciuc nu este găsit vinovat în vreunul din dosarele în care a fost anchetat, prin urmare se bucură de prezumția de nevinovăție.

Situația sa juridică de la momentul actual este însă complicată, fiind sub măsura celui de-al doilea controlul judiciar, cu interdicția de a-și exercita funcția de primar. Vasile Andriciuc a contestat și a doua măsură de control judiciar. ...citeste mai departe despre "Primar acuzat că a plătit curentul electric pentru firma fiului din bani publici. Ce sumă i se impută edilului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#factura curent, #fura curent primarie, #suceava, #primar cercetat , #Stiri Macroeconomie