Prima sedinta a Comisiei pentru trecerea la moneda euro are loc azi

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 07:31
1040 citiri
Prima sedinta a Comisiei pentru trecerea la moneda euro are loc azi
Foto: Arhiva Pixabay

Prima sedinta a Comisiei nationale pentru trecerea la moneda euro va avea loc joi, subiectul central al reuniunii fiind diagnoza criteriilor de convergenta pentru adoptarea monedei unice europene.

Pe 28 martie a fost publicata in Monitorul Oficial OUG 24/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei nationale de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro.

"Consider ca aderarea la moneda euro este cel mai important proiect dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In consecinta, printr-o ordonanta de urgenta vom infiinta Comisia nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro. Aceasta comisie va avea rolul de a pregati calendarul de intrare a Romaniei in Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum si actiunile necesare pentru pregatirea economica, dar si a societatii romanesti pentru acest pas important", declara premierul Viorica Dancila.

Conducerea comisiei este formata din doi presedinti, prim-ministrul si presedintele Academiei Romane, si doi vicepresedinti - guvernatorul BNR si vicepremierul pe probleme economice.

Orban i-a scris lui Dancila pe tema aderarii la Zona euro: Demersul pe care il faceti este unul pur propagandisticPremierul desemnat al Bavariei nu vrea Romania in zona euroIohannis: Este mai important sa aderam la zona euro decat la Schengen ...citeste mai departe despre "Prima sedinta a Comisiei pentru trecerea la moneda euro are loc azi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta comisie aderare zona euro, #prima sedinta comisie zona euro, #comisie aderare zona euro, #comisie aderare moneda euro , #Stiri Macroeconomie