Prima reactie din USR la masurile anuntate de Teodorovici: Coalitia PSD-ALDE va distruge economia Romaniei

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 11:36
715 citiri
Prima reactie din USR la masurile anuntate de Teodorovici: Coalitia PSD-ALDE va distruge economia Romaniei
Foto: Facebook/Claudiu Nasui

Deputatul Claudiu Nasui (USR) sustine ca majoritatea PSD-ALDE va distruge economia Romaniei, precizand ca asa-zisa "taxa pe lacomie" va fi suportata tot de populatie, iar Pilonul II de pensii va fi practic desfiintat, in timp ce companiile care au investit in Romania "plang", pentru ca modificarile din Codul Fiscal vor intra in vigoare in doua saptamani, afectand grav firmele.

"Pregatiti-va pentru o mare prabusire a bursei azi. Aceiasi politicieni care nu se mai opresc din a ne tot taxa (supra-accize pe carburanti si cresterea impozitarii muncii) si care recent si-au marit pensiile speciale si indemnizatiile vin acum cu noi taxe si impozite pe care va trebui sa le suportam tot noi.

Exact cum v-am spus acum o saptamana, ei explodeaza cheltuielile statului dupa care vin tot la noi sa ne ceara sa strangem cureaua", arata deputatul USR intr-o postare pe Facebook.

Deja s-a inregistrat o cadere masiva la Bursa de la Bucuresti, ca urmare a taxelor anuntate de Teodorovici

El spune ca asa-zisa taxa pe "lacomie" nu este o taxa pe lacomia Guvernului. "Taxa o vom platit tot noi. Se numeste asupra "lacomiei" in mod ipocrit ca sa fie inghitita mai usor de populatie.

De fapt, va fi o taxa pe care o vom vedea in comisioanele bancare si in dobanzile bancare. Vom primi mai putini bani pentru sumele pe care le economisim si vom plati mai scump creditele, deci tot romanii vor pierde", explica Nasui.

De asemenea, fondurile din Pilonul II se vor desfiinta si, astfel, statul va incasa tot CAS-ul pe care il platesc romanii. "Guvernul desfiinteaza de facto fondurile din Pilonul 2, pentru ca le face profitabilitatea imposibila si, in acelasi timp, le cere sa vina cu 800 de milioane de euro in plus ca sa mai existe in Romania.

O suma colosala pe care fondurile nu o vor da. In plus, 80% din romani au contribuit deja de 5 ani si isi vor putea retrage sumele din Pilonul 2, ceea ce va duce la retrageri masive si o prabusire bursiera de toata frumusetea.

De ce? Pentru ca, pentru a da acei bani, fondurile vor trebui sa vanda ce au, iar asta va prabusi indicii bursieri", avertizeaza deputatul USR.

Claudiu Nasui vorbeste si despre introducerea noii taxe pe Internet: "Practic, Guvernul vrea sa ingreuneze un serviciu care mergea bine in Romania. Atat de bine incat eram chiar dati de exemplu international. Acum vedem ca se introduce o noua taxa, peste toate cele care existau deja, de 3% pe cifra de afaceri! Acest lucru contravine chiar normelor europene".

"Plafona ...citeste mai departe despre "Prima reactie din USR la masurile anuntate de Teodorovici: Coalitia PSD-ALDE va distruge economia Romaniei" pe Ziare.com

#modificari Cod Fiscal Teodorovici USR , #Stiri Macroeconomie