Prima conditie pentru emiterea unei ordonante de urgenta este cunoasterea manualului de economie pentru clasa a XI-a

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 19:35
622 citiri
Prima conditie pentru emiterea unei ordonante de urgenta este cunoasterea manualului de economie pentru clasa a XI-a

Consider ca Manualul de economie pentru clasa a XI-a este, in sistemul nostru educational, primul pas pe drumul intelegerii mecanismelor si proceselor economice.

Chiar daca manualul nu ofera un "ghid" sofisticat de management guvernamental al politicilor economice, el are meritul exceptional de a forma elementele esentiale ale gandirii economice prin predarea unei scheme logice de intelegere a raporturilor de interconditionare macroeconomica.

A fost pentru mine o surpriza sa constat ca ordonanta de urgenta care va reglementa sistemul salariilor bugetarilor a fost scrisa de persoane care, desi au gradul de tehnocrati, nu par a fi parcurs nici macar manualul de economie din clasa a XI-a, chiar daca au masterate sau alte cursuri de specialitate in strainatate.

Pentru a incepe demonstratia, voi cita din prezentarea noului ministru al Muncii, domnul Dragos Pislaru.

In conferinta sa de presa, ministrul a explicat ca ordonanta trebuie sa aiba la baza principiul solidaritatii si ...citeste mai departe despre "Prima conditie pentru emiterea unei ordonante de urgenta este cunoasterea manualului de economie pentru clasa a XI-a" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordonanta salarizare bugetari , #Stiri Macroeconomie