Prima autostrada ecologica din Romania: Cum faci ursul sa intre in tunel - Interviu

Marti, 11 Februarie 2014, ora 10:31
2292 citiri
Prima autostrada ecologica din Romania: Cum faci ursul sa intre in tunel - Interviu
Foto: Arhiva

Prima autostada ecologica din Romania va fi construita in vestul tarii, aceasta fiind dotata cu pasaje speciale pentru animale salbatice, dupa ce activistii de mediu s-au opus initial proiectului, deoarece bloca migratia ursilor bruni intre Muntii Banatului si Apuseni.

Este vorba despre al doilea tronson al Autostrazii Lugoj-Deva, care va reprezenta o premiera pentru tara noastra. Prima parte a arterei a fost inaungurata la sfarsitul anului trecut, autoritatile facandu-si planuri mari pentru al doilea tronson.

Animalele din Apuseni, in pericol din cauza construirii autostrazii Lugoj-Deva - WWF

Ecologistii au protestat fata de continuarea proiectului, in conditiile in care acesta afecta habitatul animalelor din zona, care nu ar mai fi putut trece dintr-o parte in cealalta. Asadar, constructorii au elaborat, alaturi de specialistii de mediu, un proiect inedit care ii va ajuta pe ursi sa traverseze autostrada in siguranta.

Organizatia World Wide Fund for Nature (WWF) Romania a ...citeste mai departe despre "Prima autostrada ecologica din Romania: Cum faci ursul sa intre in tunel - Interviu" pe Ziare.com

#autostrada pasaje ursi, #autostrada pasaje ursi Romania, #autostrada Lugoj Deva ursi, #Autostrada Lugoj Deva pasaj ursi, #Autostrada Lugoj Deva animale , #Stiri Macroeconomie