Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou. Cluj-Napoca si Bucuresti, campioane

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 10:33
1112 citiri

Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou in luna martie, iar cele mai mari cresteri au avut loc in Cluj-Napoca si Bucuresti. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata de vanzatorii de apartamente - atat noi, cat si vechi - s-a majorat cu 1,5% luna trecuta, ajungand la un nivel de 1.379 de euro pe metru patrat util (fata de 1.358 de euro pe metru patrat util la finele lui februarie).

Evolutii pozitive au avut loc in patru dintre cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, Cluj-Napoca si Bucurestiul conducand detasat in clasamentul cresterilor de pret. Pe de alta parte, valoarea medie de listare pentru un apartament a stagnat in alte doua centre regionale, variatiile consemnate pe cele doua segmente de piata analizate contrabalansandu-se reciproc.

Bucuresti: crestere de 1,6%

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vanzare in cel mai mare oras al tarii au inregistrat un avans general de 1,6%, de la o medie de 1.395 de euro pe metru patrat util, pana la 1.418 euro pe metru patrat.

Asteptarile vanzatorilor s-au majorat pe ambele segmente de piata analizate, insa intr-o masura diferita: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,6% (de la 1.386 de euro pe metru patrat, la 1.395 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite au resimtit o crestere de 2,4%, de la 1.401 la 1.435 euro pe metru patrat util.

In Brasov, preturile apartementelor au crescut cu 1%

In orasul de la poalele Tampei, Indicele Imobiliare.ro releva, per ansamblu, o stagnare a preturilor apartamentelor in luna martie, la un nivel de 1.277 de euro pe metru patrat util. In momentul de fata, un apartament vechi poate fi achizitionat, in medie, cu 1.257 de euro pe metru patrat util, anume cu 1% mai mult decat luna trecuta (cand ar fi costat 1.244 de euro pe metru patrat).

Pe de alta parte, o locuinta intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale nou-construite din Brasov are acum o valoare medie de listare de 1.306 euro pe metru patrat, in scadere cu 2,3% fata de februarie (de la 1.337 de euro pe metru patrat util).

Cluj-Napoca: cea mai mare majorare

In orasul de pe Somes, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% in martie, acestea situandu-se, in momentul de fata, la o medie de 1.887 de euro pe metru patrat util (comparativ cu 1.848 de euro pe metru patrat la finele lui februarie).

In capitala Transilvaniei, preturile au crescut pe ambele segmente de piata ...citeste mai departe despre "Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou. Cluj-Napoca si Bucuresti, campioane" pe Ziare.com

#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente Cluj, #preturi apartamente Romania , #Stiri Macroeconomie