Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Benzină tot mai scumpă, mașini tot mai multe. ”Avem cele mai scumpe mașini din această zonă a Europei”

Benzină tot mai scumpă, mașini tot mai multe. ”Avem cele mai scumpe mașini din această zonă a Europei”

Prețurile la combustibili au crescut, la fel și cele ale alimentelor și serviciilor. Cu toate acestea, drumurile din România, fie că vorbim despre cele din marile orașe sau cele naționale, județene sau comunale, sunt mereu aglomerate. La fel se întâmplă și în cazul produselor alimentare dar și al serviciilor. Oamenii aglomerează în continuare supermarketurile.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 7.0%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă, la începutul lunii noiembrie cu 23.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, se arată într-un raport prezentat de peco-online.ro.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 6.4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă acum cu 25.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Cu toate acestea, în aceasta perioadă România se află pe locul al 8-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Croația, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 6 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

Mai au românii bani de benzină și motorină?

Cu toate că prețurile au crescut la combustibili, iar românii resimt acest lucru în bugetul lor, nu renunță la transportul cu mașina personală. De ce se întâmplă acest fenomen?

”Mașina la români nu este neapărat motiv de fițe, este o necesitate, în condițiile în care transportul în comun continuă să fie deficitar. O mare parte din cei care folosesc mașina sunt nevoiți să se urce la volan pentru a ajunge la serviciu, la școala copilului sau la cumpărături. Nu avem, din păcate, în zona marilor orașe o infrastructură de transport care să îți permită să te descurci atunci când ai nevoie.

Pe de altă parte este o reminiscență din trecut în care dorința de a avea în proprietate o mașină reprezenta un anumit statut social. La noi, la români, din păcate, mașina reprezintă un obiect de fascinație, așa cum cumpărăm telefoane, electronice și electrocasnice dintre cele mai scumpe. Și foarte puțin ne gândim la funcționalitate.

De aceea la noi se vând poate dintre cele mai scumpe mașini din această zonă a Europei, pentru că mentalitatea este de așa natură de a te lăuda, de a ară ...citeste mai departe despre "Benzină tot mai scumpă, mașini tot mai multe. ”Avem cele mai scumpe mașini din această zonă a Europei”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 424 ori