Pretul petrolului, la cel mai mare nivel din ultimii ani

Luni, 07 Mai 2018, ora 08:14
1794 citiri
Pretul petrolului, la cel mai mare nivel din ultimii ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Cotatia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinta in SUA, a depasit luni pragul de 70 de dolari/baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014.

Aceasta evolutie este determinata de criza economica din Venezuela si temerile privind posibila retragere a SUA din acordul atomic cu Iranul.

Pretul contractelor futures cu titei West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 46 de centi fata de ultima sedinta, ajungand luni, la Ora Meridianului Greenwich 02.42 (ora Romaniei, 05.42), la nivelul de 70,18 dolari pe baril, informeaza agentia de stiri Reuters.

Cotatia contractelor futures cu titei Brent, un alt indicator de referinta pentru industria petroliera, era de 75,22 de dolari pe baril, cu 35 de centi peste nivelul din sedinta anterioara.

Analistii avertizeaza ca adancirea crizei economice din Venezuela ar putea diminua si mai mult productia si exporturile de petrol ale acestei tari.

Totodata, posibila retragere a Statelor Unite din acordul atomic cu Teheranul ar duce la o scadere a exporturilor de petrol realizate de Iran.

Citeste si Benzina e din ce in ce mai scumpa, din cauza tensiunilor din Siria. Si viitorul nu suna bine... citeste mai departe despre "Pretul petrolului, la cel mai mare nivel din ultimii ani" pe Ziare.com

#pret petrol maxim, #pret petrol , #Stiri Macroeconomie