Presedintia greaca a UE, intre tragedie si comedie

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 08:48
1042 citiri
Presedintia greaca a UE, intre tragedie si comedie

Grecia a preluat presedintia rotativa a Uniunii Europene. Urmatoarele sase luni se vor situa undeva intre comedie si tragedie, in conditiile in care presedintia UE a devenit mai putin importanta de cand a fost introdusa functia de presedinte al Consiliului European si pe fondul crizei economice grave cu care se confrunta tara.

Tara care detine presedintia UE gazduieste intalniri ministeriale si are rolul de a urmari traseul complicat al legislatiei europene. Acestea si nu numai sunt sarcini ce necesita atentia concentrata a celor mai inalti oficiali ai guvernului si costuri suplimentare din partea tarii care detine aceasta functie, arata Market Watch.

Grecia nu are, se pare, nici timpul si nici resursele necesare, fiind concentrata, in schimb, pe calea cea mai buna de a obtine noi concesii care sa o ajute sa depaseasca actuala criza.

Desi autoritatile elene si europene proclama, spre amuzamentul observatorilor, ca Grecia a iesit din criza, inregistrand un surplus bugetar de 6% ...citeste mai departe despre "Presedintia greaca a UE, intre tragedie si comedie" pe Ziare.com

#Grecia presedintie UE, #Grecia criza presedintie UE , #Stiri Macroeconomie