Presa elena: Grecia a cerut Rusiei 10 miliarde de dolari pentru a iesi din zona euro

Marti, 21 Iulie 2015, ora 20:38
1192 citiri
Presa elena: Grecia a cerut Rusiei 10 miliarde de dolari pentru a iesi din zona euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul grec, Alexis Tsipras, i-a cerut presedintelui rus, Vladimir Putin, un credit rapid de zece miliarde de euro pentru a demara procedurile de iesire a Greciei din zona euro, Rusia conditionand o parte a imprumutului de participarea Greciei la un gazoduct, sustin surse citate de presa elena.

"Premierul Alexis Tsipras a cerut Rusiei un credit de zece miliarde de dolari pentru a demara procedurile de iesire a Greciei din zona euro", spune un oficial grec citat de publicatia To Vima.

"Rusia nu a respins solicitarea Atenei, initiind discutii pentru un imprumut de cinci miliarde de dolari conditionat de participarea Greciei la gazoductul South Stream" (Turkish Stream), precizeaza oficialul citat.

Cotidianul elen nu precizeaza cand a facut Alexis Tsipras aceasta solicitare, dar premierul de extrema-stanga grec a discutat pe 6 iulie cu presedintele rus, Vladimir Putin, imediat dupa controversatul referendum organizat de Grecia in contextul negocierilor cu Eurogrup. Liderul de... citeste mai departe despre "Presa elena: Grecia a cerut Rusiei 10 miliarde de dolari pentru a iesi din zona euro" pe Ziare.com

#Grecia bani Rusia gazoduct, #Grecia cerut bani Rusia, #Tsipras cerut bani Putin , #Stiri Macroeconomie