Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana va modifica tarifele

Posta Romana va modifica tarifele

Posta Romana va modifica tarifele pentru o parte din serviciile postale, informeaza Rompres.Pentru serviciile postale universale interne, tarifele vor fi de 5000 de lei pentru corespondenta simpla (20 de grame), 7000 de lei pentru o scrisoare recomandata si 6000 lei/kg, in cazul coletelor interne. Tarifele pentru imprimate se vor modifica in functie de treptele de greutate (de exemplu, pentru cele cu o greutate de 50 grame, tariful va fi de 3000 de lei).

Taxa pe valoare declarata scade la 0,8%. In prezent acesta taxa se calculeaza pe trepte de valoare, astfel ca pentru un colet intern cu valoare declarata de 1,5 milioane se percepe in prezent o taxa de 34.000 de lei. Pentru aceeasi valoare declarata, de la 1 august 2004, taxa va fi de 12.000 de lei.

Dintre serviciile postale universale internationale numai tarifele coletelor externe se vor majora in functie de costurile transmise de administratiile postale straine. Restul tarifelor pentru serviciile postale universale internationale (corespondenta, imprimate, recomandate, taxa pe valoarea declarata) raman neschimbate. Noile tarife contin taxa pe valoare adaugata.

Masura de ajustare a tarifelor vine ca urmare a evolutiei indicatorilor economici (indicii preturilor de consum, rata de schimb leu/DTS si tarifele operatorilor de pe piata de curierat) in perioada noiembrie 2003 - iunie 2004.

Ultima majorare de tarife pentru serviciile din sfera serviciului universal a avut loc in data de 3 noiembrie 2003. Noile tarife vor fi afisate in toate oficiile postale din reteaua nationala a Postei Romane.

Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1191 ori