Grecia devine un nou centru important pentru exporturile ruseşti de păcură în sistemul de la navă la navă

Vineri, 20 Mai 2022, ora 09:42
2903 citiri
Grecia devine un nou centru important pentru exporturile ruseşti de păcură în sistemul de la navă la navă
Sistemul de încărcări de păcură de la navă la navă

Sosirile de păcură din Rusia în largul Greciei au crescut la niveluri record în aprilie, în timp ce sancţiunile impuse Moscovei îi determină pe comercianţi să găsească noi modalităţi de a exporta petrol rusesc prin sistemul de încărcări de la navă la navă, potrivit unor surse şi datelor firmei Refinitiv, transmite Reuters.

Comerţul cu ţiţei şi produse petroliere ruseşti rămâne legal pentru moment, deoarece Uniunea Europeană nu a convenit încă pe deplin asupra unui embargo propus, dar sancţiunile bancare şi alte sancţiuni financiare asupra Rusiei după invadarea Ucrainei, de pe 24 februarie, au făcut ca acest lucru să fie din ce în ce mai dificil.

În aprilie, transporturile de păcură rusească cu destinaţia Grecia au atins aproape 0,9 milioane de tone, un nivel aproximativ dublu faţă de martie, şi ar putea atinge noi recorduri în mai, potrivit datelor Refinitiv.

Cea mai mare parte a acestora a fost expediată din porturile ruseşti în portul Kalamata din Grecia, arată datele.

Ministerul grec al Energiei a refuzat să comenteze despre ceea ce a spus că este afacerea companiilor private.

Comercianţii au spus că păcura - un produs secundar al rafinării ţiţeiului în produse mai uşoare şi mai curate, cum ar fi carburanţii auto - este depozitată şi amestecată în larg, la bordul cisternelor, şi este încărcată prin transfer de la navă la navă pentru reexport.

Deşi nu este neobişnuit ca păcura să fie încărcată în largul Greciei pentru exporturi către alte destinaţii, nivelul de activitate a fost foarte ridicat în comparaţie cu nivelurile normale ale lunii aprilie, a spus o sursă din industrie.

Nava petrolieră Evridiki, care are capacitatea de a încărca 130.000 de tone, a încărcat o încărcătură rusească de păcură la mijlocul lunii aprilie, în largul Kalamata, au declarat două surse de transport maritim.

Nava s-a îndreptat apoi către centrul petrolier Fjairah din Emiratele Arabe Unite, arată datele Refinitiv.

Rusia a crescut exporturile de combustibil către Fjairah, sosiri urmând să urce la aproximativ 2,5 milioane de barili, conform datelor companiei de analiză a petrolului Vortexa.

Un alt petrolier, Okeanos, cu aceeaşi capacitate, a încărcat păcură în largul Kalamata la începutul acestei luni şi se îndreaptă în prezent spre India, arată datele.

Kriti King, care a încărcat 130.000 de tone de păcură în largul Kalamata ...citeste mai departe despre "Grecia devine un nou centru important pentru exporturile ruseşti de păcură în sistemul de la navă la navă" pe Ziare.com

#export pacura, #export Rusia, #comert, #titei, #porturi, #Grecia , #Stiri Macroeconomie