Ponta "traduce" comunicatul FMI "pe intelesul tuturor romanilor": In ce consta dezacordul cu Guvernul

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 16:23
1067 citiri
Ponta "traduce" comunicatul FMI "pe intelesul tuturor romanilor": In ce consta dezacordul cu Guvernul
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta a reactionat, joi, la avertismentele formulate de Fondul Monetar International (FMI), pe tema estimarilor legate de deficitul bugetar aferent anilor 2016 si 2017.

"Dupa vizita tehnica a delegatiei FMI exista un punct clar de dezacord intre Guvernul Romaniei si acestia - deficitul bugetar pentru anul 2016 si 2017. FMI sustine ca va fi de cca. 2,9% din PIB, MFP (Ministerul Finantelor - n.red.) spune 2,5% - oricum sub plafonul de 3% peste care Comisia Europeana poate interveni conform tratatelor in vigoare (in conditiile in care multe tari europene, cel mai recent Spania, si-au aprobat deja bugetul pe 2016 cu deficite mult peste limita de 3%) ", a scris pe Facebook Victor Ponta.

El sustine ca aceasta discutie tehnica trebuie inteleasa de cetateni, deoarece acestia sunt "singurii care in final pot decide".

Seful Executivului considera ca, de fapt, institutia pe care o conduce si FMI nu se pot pune de acord pe doua teme mari, in timp ce restul sunt secundare ...citeste mai departe despre "Ponta "traduce" comunicatul FMI "pe intelesul tuturor romanilor": In ce consta dezacordul cu Guvernul" pe Ziare.com

#Ponta reactie FMI, #Ponta deficit bugetar FMI , #Stiri Macroeconomie