Ponta si-a dat demisia: Economia, victima colaterala - Analiza Stratfor

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 17:08
1645 citiri
Ponta si-a dat demisia: Economia, victima colaterala - Analiza Stratfor
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul roman Victor Ponta a demisionat, miercuri, astfel ca a dat startul unei perioade tensionate pe scena locala, se arata intr-o analiza realizata de Stratfor.

Decizia vine in contextul unor proteste de mare amploare. Peste 23.000 de oameni au iesit in strada, marti seara, in Bucuresti. Ei au cerut demisii la nivel inalt si au blamat coruptia, care a condus la tragedia din clubul Colectiv din Capitala, in opinia lor.

Ponta demisioneaza. Dragnea a vorbit deja cu Iohannis - LIVE

Analistii Stratfor amintesc ca Victor Ponta avea oricum o situatie complicata, fiind acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, printre altele.

"Ne asteptam ca demisia premierului sa linisteasca protestatarii, insa va dura ceva timp pana cand scena politica si capitalul se va stabiliza. Negocierile complexe pe tema formarii unui nou Guvern vor incepe in curand; intre timp, Romania va fi condusa de o administratie interimara.

Atat coalitia de guvernare, de centru-stanga, cat si opozitia de... citeste mai departe despre "Ponta si-a dat demisia: Economia, victima colaterala - Analiza Stratfor" pe Ziare.com

#Ponta demisie economie, #efecte Ponta demisie, #Ponta demisie Stratfor , #Stiri Macroeconomie