Ponta: Romania e la fel de sigura ca statele dezvoltate (Grafic)

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 17:53
1207 citiri
Ponta: Romania e la fel de sigura ca statele dezvoltate (Grafic)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a transmis, duminica, ca tara noastra e considerata a fi la fel de stabila ca statele dezvoltate din Occident.

"Cu politici economice si sociale bune am contribuit noi la imaginea Romaniei incepand cu mai 2012. Sa ne aducem aminte ca in perioada 2009-2011 ‪Romania ajunsese in Top 10 tari cu cel mai mare risc de default din lume, conform Standard & Poors.

Astazi, cu un procent de doar 7,8% (sic!) risc de default, Romania este considerata o tara la fel de sigura si stabila economic precum statele dezvoltate din ‪UE. De aceea FMI confirma ca daca se pastreaza acelasi parcurs, economia romaneasca poate depasi ca putere economica Portugalia, Republica Ceha sau Grecia in urmatorii 3 ani", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Premierul a atasat si un grafic ce prezinta evolutia Romaniei, in baza riscului de incetare de plati (default) in raport cu CDS (credit default swap - n.red.), dar nu a prezentat si situatia in celelalte state membre UE.

Indicele arata ...citeste mai departe despre "Ponta: Romania e la fel de sigura ca statele dezvoltate (Grafic)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta Romania tara sigura, #Ponta Romania risc default , #Stiri Macroeconomie