Podul Grant din Bucuresti ar urma sa intre in reabilitare. Lucrarile vor costa 52 de milioane de lei

Duminica, 23 Septembrie 2018, ora 11:25
1013 citiri
Podul Grant din Bucuresti ar urma sa intre in reabilitare. Lucrarile vor costa 52 de milioane de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Podul Grant din Capitala ar urma sa intre in reparatii, potrivit unui proiect al Municipalitatii, care prevede o investitie de peste 52 de milioane de lei. Potrivit Primariei, starea tehnica a podului este in prezent "nesatisfacatoare". Ultimele lucrari la Podul Grant au avut loc in anul 2006.

Un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti prevede alocarea, din bugetul local, a unei finantari de peste 52 de milioane de lei, pentru refacerea Podului Grant din Capitala, urmand ca lucrarile sa fie realizate sub coordonarea Administratiei Strazilor.

"In conformitate cu expertiza tehnica emisa in anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformitati, respectiv indicele de stare tehnica al podului principal, care este nesatisfacatoare (...)

Astfel, pentru a se asigura conditiile minime de siguranta a circulatiei sunt necesare lucrari de reparatii ale infrastructurii si suprastructurii", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare. De asemenea, durata lucrarilor va fi de 24 de luni.

Ultimele lucrari de reparatii ale podului au avut loc intre anii 2004- 2006.

Podul Grant este una dintre cele mai importante lucrari de infrastructura din Bucuresti si face legatura, prin arterele Calea Crangasi - Strada Turda, dintre nordul si sud-vestul Capitalei, fiind o zona extrem de tranzitata in fiecare zi. ...citeste mai departe despre "Podul Grant din Bucuresti ar urma sa intre in reabilitare. Lucrarile vor costa 52 de milioane de lei" pe Ziare.com

#pod grant reabilitare, #pod grant bucuresti , #Stiri Macroeconomie