Pod fisurat la doar 6 ani de la inaugurare: Soferii sunt avertizati sa reduca viteza, CNAIR spune ca nu exista niciun risc

Luni, 20 Martie 2017, ora 11:54
938 citiri
Pod fisurat la doar 6 ani de la inaugurare: Soferii sunt avertizati sa reduca viteza, CNAIR spune ca nu exista niciun risc
Foto: captura video ProTV

Podul care leaga Constanta de localitatea Cumpana s-a subrezit la doar 6 ani de la inaugurare, insa lucrarile de reabilitare vor incepe "in momentul in care le vor permite conditiile meteo".

"Neavand alta cale de acces, pur si simplu in acest moment, suntem speriati. Iar eu sunt disperata ca acele demersuri efectuate catre Ministerul Transportului nu au dus la niciun fel de rezolvare", s-a plans Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, relateaza ProTV.

Problemele sunt vizibile cu ochiul liber. Pilonii de rezistenta sunt fisurati, iar asfaltul este plin de crapaturi, informeaza sursa citata.

"Te-arunca in sus. Daca nu reduci viteza, poti sa intri ori in colegul de trafic, ori in capul de pod", a declarat un sofer.

"Daca ai mai mult de 50 km/h, risti sa te arunce pe contrasens", s-a plans un altul.

"O masina s-a rupt, s-a rupt puntea pe dedesubt si era sa faca si accident. E periculos si pentru noi, si pentru persoanele pe care le transportam", a declarat soferul unui autobuz.

Podul este traversat zilnic de sute de autoturisme. Singura masura luata pana acum este motarea unui limitator de viteza la 40 de limoetri si a unui avertisment pentru denivelari.

Reprezentantii Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au trimis inspectorii pe teren si au stabilit ca nu exista niciun pericol. In plus, CNAIR a anuntat ca reparatiile vor incepe "in momentul in care le vor permite conditiile meteo", iar cheltuielile vor fi suportate de companie.

In urma cu o saptamana, CNAIR sustinea ca traficul pe pod se desfasoara in conditii de siguranta maxima, iar obiectivul este tinut sub observatie permanent.

"Explicatiile crapaturilor aparute si a deficientelor sesizate - inclusiv cele reprezentate in fotografiile primite - sunt legate de fapt de o masca de beton si de umpluturile din pamant ale terasamentului rampelor podului. Astfel, masca nu are rol de rezistenta, ci doar unul pur estetic", se mai arata in comunicatul CNAIR. ...citeste mai departe despre "Pod fisurat la doar 6 ani de la inaugurare: Soferii sunt avertizati sa reduca viteza, CNAIR spune ca nu exista niciun risc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod Constanta Cumpana fisurat , #Stiri Macroeconomie