Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veste proastă: Podul peste Dunăre de la Brăila nu va fi gata în decembrie VIDEO

Veste proastă: Podul peste Dunăre de la Brăila nu va fi gata în decembrie VIDEO

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță în mod oficial faptul că mult-așteptata finalizare a podului suspendat de la Brăila nu este posibilă la finalul lui 2022, așa cum își luase angajamentul constructorul.

Scrioșteanu a făcut o vizită neanunțată la șantierul podului pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a se asigura că promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv este susținută și de realitatea din teren.

"Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură", anunță Ionel Scrioșteanu.

Acesta spune că antreprenorul care realizează lucrarea de anvergură susține că sunt șanse să se pună în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în decembrie anul acesta.

"Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie.

Voi solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să ne comunice (Ministerului Transporturilor și Infrastructurii) situația din șantier", a mai spus Scrioșteanu.

Și Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a spus, în urmă cu o săptămână, că podul nu poate fi deschis până la finalul anului.

“Văzând lucrările eu așa consider, că nu poate fi deschis, dar fără un raport al inginerului, totuși nu e o părere obiectivă, trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină Podul și o parte a drumurilor de legătură astfel încât și nu rămână un pod muzeu”, a declarat Pistol.

„În ceea ce priveşte graficul pe care dânşii l-au depus la companie, un grafic neasumat de către inginer şi de noi, au un termen de finalizare undeva în 2025”. a adăugat șeful CNAIR.

Construcț ...citeste mai departe despre "Veste proastă: Podul peste Dunăre de la Brăila nu va fi gata în decembrie VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 476 ori