Poate Romania sa puna capat dependentei de gaze rusesti? - The Christian Science Monitor

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 08:55
1169 citiri
Poate Romania sa puna capat dependentei de gaze rusesti? - The Christian Science Monitor
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania spera sa inceapa o revolutie a gazelor de sist, dupa ce a observat succesul lor in SUA, insa productia tarii se indreapta in directia gresita.

Estul Europei depinde in mare parte de Rusia pentru energie si aceasta dependenta vine cu unele riscuri politice. Mai multe tari spera sa schimbe aceasta situatie insa au diverse rate de succes, scrie, intr-o analiza, The Christian Science Monitor.

Romania se pregateste sa organizeze primul summit pe tema gazelor si petrolului la Bucuresti in martie 2016, in speranta ca va atrage companii internationale importante. Guvernul roman incearca sa pozitioneze evenimentul ca o oportunitate de a ajuta Uniunea Europeana sa caute si sa obtina securitate energetica prin dezvoltarea de noi surse.

Gaze de sist extrase cu apa de la toaleta

Romania, spre deosebire de unii vecini ai sai, e mai putin dependenta de importurile de gaze naturale din Rusia pentru consumul intern. Desi 100% din gazul importat vine din Rusia, aceste importuri ...citeste mai departe despre "Poate Romania sa puna capat dependentei de gaze rusesti? - The Christian Science Monitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania exploatare gaze sist, #Romania gaze sist SUA , #Stiri Macroeconomie