Plajele din sudul litoralului ar putea fi date in administrare unei singure firme private

Luni, 18 Aprilie 2005, ora 06:34
884 citiri

Oficialii Ministerului Mediului si cei ai Turismului cauta solutii legale pentru alocarea plajelor catre hoteluri.Aceasta pentru ca nu exista suportul legal pentru a putea fi infiintata o societate comerciala in subordinea Administratiei Apele Romane, firma care ar fi trebuit sa se ocupe de o multime de probleme, de la curatenia plajelor pana la asigurarea de salvamari si de personal medical.

Astfel ca, la aceasta ora, exista mai multe variante de alocare a plajelor, care vor fi discutate cu hotelierii de pe litoral in cadrul intalnirilor de saptamana viitoare, de la Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).

"Orice se vehiculeaza (in presa - n.r.), stim ca nu se doreste ca o societate sa monopolizeze plaja, care este proprietatea statului roman", ne-a declarat Marius Crivtonencu, presedintele ANT.

El spune ca atribuirea plajelor catre hoteluri se va face "probabil pe baza unui protocol cu Ministerul Mediului, prin care li se va pune la dispozitie o anumita suprafata, cu conditia sa nu construiasca pe aceasta, sa nu o ingradeasca, dar sa mentina curatenia, sa puna tomberoane". Nici vorba de societatea din subordinea Administratiei Apele Romane, anuntata de ministrul mediului, Sulfina Barbu.

Sursa: Gardianul