Șansele ca piața cripto să-și mai revină vreodată. Analist: ”Sunt doar promisiuni și grafice frumos desenate în Excel”

Marti, 10 Ianuarie 2023, ora 03:42
668 citiri
Șansele ca piața cripto să-și mai revină vreodată. Analist: ”Sunt doar promisiuni și grafice frumos desenate în Excel”
Ethereum criptomonede FOTO: Pixabay.com

Piața cripto înregistrează în continuare fluctuații, unele monede cresc prea puțin pentru ca investitorii să mai recupereze pierderile. Altele sunt foarte jos, cu slabe șanse să se mai ridice vreodată.

Frustrările sunt tot mai evidente în rândul celor care au riscat mulți bani în aceste investiții în condițiile în care banii sunt oricum devalorizați și criza economică se întinde la nivel global.

Analist: ”Bula speculativă începe să se spargă”

Analistul economic Adrian Negrescu a explicat într-un interviu pentru Ziare.com ce se întâmplă acum pe piața fragilă a criptomonedelor.

”Așa cum estimam încă de acum doi ani, bula speculativă din zona criptomonedelor începe să se spargă. De ce? Pentru că aceste creșteri spectaculoase din zona cripto au venit pe fondul tipăririi de bani în SUA și UE, adică vreo 6 trilioane de dolari și aproximativ 4 trilioane de euro, bani pe care oamenii i-au primit ca să stea acasă și să facă investiții. O parte din aceștia au ajuns în burse dar și mai mulți în criptomonede. Acestea din urmă s-au dovedit a fi o capcană perfectă pentru banii oamenilor furați de mirajul unei îmbogățiri peste noapte.

Criptomonedele nu sunt imune la inflație, nu sunt imune la crize economice și, mai mult, sunt vulnerabile la orice știre economică negativă. Au căzut ca un castel de cărți de joc pe măsură de principalele platforme integratoare de business au început să se clatine. Este ca un joc piramidal care atunci când nu mai atrage bani noi începe să se prăbușească. Așa arată în momentul de față piața criptomonedelor”, a explicat Negrescu.

”Perspectivele indică o scădere”

Specialistul a mai precizat că piața cripto a scăzut foarte mult în ultimii ani, aproape la jumătate, iar trendul este descrescător.

”Criptomonedele s-au dovedit a fi niște active care nu au nimic concret în spate. Nu au o reglementare care să protejeze practic banii investitorilor, nu au decât promisiuni și grafice frumos desenate în Excel. Nu există în acest moment nicio criptomonedă care să se bazeze pe echivalent aur sau echivalent business pe care să-l reprezinte.

Piața criptomonedelor care valora la un moment dat undeva la 3.000 de miliarde de dolari a ajuns pe la 1.200 de miliarde de dolari, iar perspectivele indică o continuă scădere în primăvara acestui an pe măsură ce criza economică se va accentua la nivel mondial”, ...citeste mai departe despre "Șansele ca piața cripto să-și mai revină vreodată. Analist: ”Sunt doar promisiuni și grafice frumos desenate în Excel”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criptomonede, #Piata criptomonedelor, #trend descrescator, #investitii criptomonede , #Stiri Macroeconomie