Pentru prima data de cand au aparut criptomonedele asistam la FOMO (fear of missing out) institutional, iar autoritatile de reglementare devin tot mai prietenoase. Pe de alta parte,
singura certitudine de pana acum este volatilitatea ridicata.
Specialistii estimeaza o perioada plina de oportunitati pentru investitii si speculatii pe piata cripto.
Dovada este chiar evolutia Bitcoin din ultimele doua zile, cand, de la o cotatie mai mica de 30.000 de dolari s-a apropiat de 37.000 de dolari. De asemenea si Ethereum, a doua criptomoneda dupa capitalizare a ajuns aproape de recordurile sale ca valoare.
"Sub stindardul Bitcoin, intreg taramul monedelor virtuale a fost readus in atentie pe parcursul ultimelor luni. Dupa o perioada de conducere clara, in care a atins niveluri duble fata de varful anterior din 2018, Bitcoin a lasat mai mult loc monedei virtuale aflate pe locul al doilea, Ethereum (ETH), cu o capitalizare de 145 de mld. dolari (de aproape 4 ori mai mica decat cea a Bitcoin, de 581 de mld. dolari, date valabile miercuri 27 ianuarie, la ora 12)", a declarat Claudiu Cazacu, consulting strategist in cadrul XTB Romania.
Moneda ETH, dupa ce a atins noi varfuri, a inceput, insa sa alunece la randul sau.
"Piata monedelor virtuale este in continua schimbare. Pentru viitorul mediu si indepartat, dincolo de nevoia de active alternative de refugiu, sau de optimismul unor entuziasti ai tehnologiei, ori de goana speculativa a unor participanti dupa castiguri rapide, este esential sa urmarim cadrul de reglementare. In functie de parametrii acestuia, rezultatul poate fi foarte diferit, un an de acum inainte", avertizeaza Claudiu Cazacu.
Comentarii recente, nu tocmai favorabile, dinspre FMI si Ministerul de Finante din SUA au temperat entuziasmul si par a induce o tendinta corectiva, dar piata ar putea ramane foarte influentabila in urma unor schimbari de perceptie la nivelul autoritatilor, in orice sens, pe termen scurt.
Piata criptomonedelor, in continua dezvoltare
La randul sau, Luca Dezmir, trainer, explica: "La ora actuala, ne aflam intr-un punct de inflexiune important, in dezvoltarea pietei Bitcoin si a criptomonedelor. In ultimele sase luni au fost cumparati sute de mii de Bitcoini, de catre jucatori institutionali si firme, mai ales americane, listate pe Nasdaq, ceea ce a dus la cresterea numarului de portofele ce contin peste 1.000 de Bitcoin".
Mai mult, firma MicroStrategies (MSTR - care se ocupa cu consultanta de business) a ac ...citeste mai departe despre "Ce este "FOMO" in lumea criptomonedelor. Specialistii prognozeaza o perioada plina de oportunitati pentru investitii si speculatii" pe Ziare.com