Patriciu: Sunt cantitati nemasurate de bani speriati care cauta siguranta investitiei

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 21:04
1967 citiri
Patriciu: Sunt cantitati nemasurate de bani speriati care cauta siguranta investitiei

Romania trebuie sa aleaga dereglementarea si descentralizarea pentru a putea atrage capitalul de care ar atata nevoie, este de parere omul de afaceri Dinu Patriciu. In opinia acestuia, in lume sunt cantitati nemasurate de bani care cauta liniste si siguranta pentru a putea fi investiti.

Mai mult, Romania are nevoie de o simplificare administrativa.

"Daca am fi capabili de dereglementare si descentralizare, capitalul ar incepe sa curga fiindca in momentul de fata e in cautare de locuri profitabile si sigure. Sunt cantitati nemasurate de bani speriati care se duc in acele locuri in care au siguranta ca pot fi investiti in liniste", a mai subliniat Dinu Patriciu,intr-o emisiune televizata.

In opinia acestuia, Romania are cateva atu-uri de care ar trebui sa tina cont: pozitia strategia in bazinul Marii Negre, resursele naturale inca nepuse in valoare, resursele neconventionale, agricole si forestiere.

Potrivit omului de afaceri, valorificarea acestor atu-uri ar putea oferi Romaniei o crestere economica de 10% si ar putea transforma tara intr-un important centru financiar al zonei sud-europene.

De asemenea, omul de afaceri a punctat faptul ca Romania poate avea o crestere economica la fel ca si alte tari ale caror economii au profitat de criza.

"Sunt tari care cresc cu 7-8% pe an. Turcia a avut o crestere medie de 7-8% in ultimii ani. Georgia are o crestere de 7% anul acesta. Criza inseamna si oportunitate, nu numai suferinta. Suferinta ai doar daca nu stii ce-i de facut. Suferi daca esti prost", a mai precizat Dinu Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economia dinu patriciu, #declaratii dinu patriciu, #capital privat romania, #dinu patriiu dereglementare, #dinu patriciu descentralizare , #Stiri Macroeconomie