Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pasarela bizară de pe Centura Capitalei. Duce către nicăieri și are un pilon care ”sugrumă” prima bandă

Pasarela bizară de pe Centura Capitalei. Duce către nicăieri și are un pilon care ”sugrumă” prima bandă

O pasarelă pietonală construită peste Șoseaua de Centură a Capitalei, în zona A1 - Chitila, nu are nicio funcționalitate. Mai mult, pare să fie constrută ilegal având în vedere că poliția a cerut administratorului de drum să refacă benzile de circulație.

Situația a fost semnalată de către pagina comunității România Fără Gropi.

Pasarela pare că nu duce nicăieri - momentan dă practic în liniile de cale ferată, scrie Hotnwes.ro. Mai mult, unul din pilonii pasarelei pare construit practic în banda întâi a Șoselei de Centură, iar drumul se îngustează subit de la două benzi la una și jumătate.

Explicațiile CNAIR: ”a existat o necorelare între două proiecte distincte”

Jurnaliștii HotNews.ro au solicitat Companiei de Drumuri explicații referitoare la situația creată, iar purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a spus că situația va fi remediată de urgență de către DRDP București, că va fi mutat axul drumului astfel încât să se păstreze câte două benzi de circulație de pe sens, fără să mai existe îngustare, și a explicat și de unde a apărut construcția care obstrucționează acum traficul.

Acesta a explicat că practic a existat o necorelare între două proiecte distincte: modernizarea și lărgirea Șoselei de Centură și amplasarea unor pasarele pietonale, ambele proiecte realizate de către firma Maxi Design, dar implementate de constructori diferiți.

Potrivit acestuia, pe tronsonul respectiv din DNCB (A1-DN7) este în continuare în derulare un contract de execuție cu firma Delta ACM 93 pentru extinderea la 4 benzi pe sens, lucrări încă nefinalizate. Contractul inițial a fost reziliat, dar instanța de judecată nu a acceptat rezilierea și a repus antreprenorul în contract, dar acum compania respectivă se află în insolvență și nu a reintrat pe șantier.

Potrivit proiectului de extindere la 4 benzi și de modernizare a DNCB, în acel loc era proiectat o stație de autobuz cu refugiu, iar întreaga șosea să fie marcată corespunzător. Tocmai pentru acea stație de autobuz care nu a mai ajuns să fie executată până în prezent, un alt proiect separat prevedea realizarea pasarelei pietonale - pasarelă ce a fost ridicată de un alt constructor în decursul anului 2022 și la care încă se mai lucrează la scări.

La nivelul carosabilului, însă, marcajele nu ar fi fost executate conform proiectului inițial, sunt temporare (unele ...citeste mai departe despre "Pasarela bizară de pe Centura Capitalei. Duce către nicăieri și are un pilon care ”sugrumă” prima bandă" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 315 ori