Când se deschide cel mai complex giratoriu suspendat de pe centura Bucureștiului. "Tot tăblierul metalic aferent a fost montat"

Luni, 06 Iunie 2022, ora 12:37
1326 citiri
Când se deschide cel mai complex giratoriu suspendat de pe centura Bucureștiului. "Tot tăblierul metalic aferent a fost montat"
Tăblierul metalic gigantic montat la pasajul de la Popești-Leordeni FOTO Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Lucrările la pasajul suspendat Oltenița - Popești-Leordeni avansează în ritm susținut, afirmă secretarul de stat Irinel Scrioșteanu, după o vizită pe șantier.

Potrivit raportului oficialului de la Transporturi, constructorul a terminat de montat tăblierul metalic gigantic, cel mai complex și mai mare de pe centura Bucureștiului, care va susține girația suspedată.

Ovoloidul metalic costă în total 170 de milioane de lei, preț care contribuie la investiția cea mai importantă făcută de statul român pe centura de sud a Capitalei.

Lucrările au ajuns acum la 56% stadiu fizic, iar constructorul desemnat promit că pasajul va fi dat în folosință până în decembrie 2022.

"Tot tablierul metalic, aferent girației centrale a Pasajului Olteniței -Popești Leordeni a fost montat.

De asemenea, pe pilele deja ridicate, au fost montate și racordările către rampele de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

Continuă asamblarea la sol a elementelor de tablier metalic pentru racordarea, la inelul central, a celorlalte rampe ale pasajului. După ce s-au montat toate grinzile de beton pe rampa de urcare/coborâre spre/dinspre București și pe rampa de urcare/coborâre spre/dinspre Olteniței, s-au montat predalele, iar pe rampa spre/dinspre București a început și realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare.

Se lucrează la grinzile de coronament pe toate rampele pasajului. Continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la 4 benzi a DN4 spre Oltenița, precum și lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului spre Berceni, unde pe primul km a fost și turnat asfaltul pentru devierea traficului", a transmis secretarul de stat sâmbătă, 4 iunie.

Cel mai avansat pasaj de pe întreg inelul de centură A0 București Sud este cel de la Domnești (72% stadiu fizic), deschiderea podului până la finalul anului fiind aproape garantată. Podul de la Berceni este la 56% stadiu fizic, în timp ce la pasajul de la Cernica, pe centura București Nord, Tirrena Scavi a ajuns la doar 16%, după doi ani de la începerea lucrărilor, și nu este sigură nici finalizarea în 2023, arată o analiză a economedia.ro. ...citeste mai departe despre "Când se deschide cel mai complex giratoriu suspendat de pe centura Bucureștiului. "Tot tăblierul metalic aferent a fost montat"" pe Ziare.com

#pasaj popesti leordeni, #giratie suspendata, #Centura Bucuresti , #Stiri Macroeconomie