Pas important pentru salvarea Greciei: Ar putea primi un imprumut cheie

Sambata, 08 August 2015, ora 19:43
1088 citiri
Pas important pentru salvarea Greciei: Ar putea primi un imprumut cheie
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia este pe cale sa finalizeze proiectul de acord pe tema noului plan de asistenta financiara si ar putea primi pana pe 20 august un imprumut-cheie, afirma surse din cadrul Uniunii Europene.

Atena negociaza cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International un nou plan de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro, arata surse citate de Reuters.

Grecia a rambursat 186 milioane de euro FMI

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira.

Oficiali europeni de rang inalt au confirmat ca se inregistreaza progrese in negocierile Atenei cu reprezentantii Grupului Bruxelles (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International). Germania a atras atentia ca negocierile nu trebuie grabite.

Grecia are nevoie de o reducere a datoriei de ...citeste mai departe despre "Pas important pentru salvarea Greciei: Ar putea primi un imprumut cheie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia imprumut, #Grecia imprumut cheie , #Stiri Macroeconomie