Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul a votat noua componenta a Consiliului Fiscal. Cine sunt noii membri

Parlamentul a votat noua componenta a Consiliului Fiscal. Cine sunt noii membri
Camera Deputatilor si Senatul, reunite miercuri in sesiune extraordinara, au votat candidatii inscrisi pentru a ocupa functiile de membri ai Consiliului Fiscal.

Marti, acestia au fost avizati de catre Comisiile pentru Buget din Camera Deputatilor si Senat, cu unanimitate de voturi.

Cei cinci candidati, care au primit votul in Parlament miercuri, sunt:
George Georgescu- la propunerea Academiei RomaneBogdan-Octavian Cozmanca- la propunerea BNRGeorgiana Camelia Cretan- sustinut de Academia de Studii EconomiceDaniel Daianu- propus de Institutul Bancar RomanBogdan Sebastian Capraru- sustinut de Asociatia Romana a Bancilor

In prima sedinta a Consiliului Fiscal urmeaza sa fie aleasa si conducerea: presedintele si vicepresedintele.

Acestia vor fi alesi de catre membrii consiliului prin vot secret, cu majoritatea simpla a acestora.

Pana cum Consiliul Fiscal a fost alcatuit din:
Ionut Dumitru, care este si presedinteRazvan Victor Stanca, vicepresedinteTatiana MosteanuLucian Liviu AlbuSilviu Marius Seitan

Consiliul Fiscal a fost creat in iunie 2010, moment in care au fost alesi si cei cinci membri, iar Ionut Dumitru a fost ales presedinte in 12 iulie 2010.

Mandatul membrilor Consiliului Fiscal este de 9 ani, astfel ca in acest an expira si, potrivit legii, nu poate fi prelungit.

"Membrii Consiliului fiscal sunt numiti prin hotarare de catre Parlament, pentru o perioada de 9 ani. Membrii Consiliului fiscal nu pot fi realesi la finalizarea mandatului. Daca mandatul unui membru al Consiliului fiscal a incetat dupa o perioada de 3 ani, acesta poate fi reales o singura data.

Academia Romana, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice Bucuresti, Institutul Bancar Roman si Asociatia Romana a Bancilor vor nominaliza fiecare o singura persoana pentru a face parte din Consiliul fiscal.

Persoanele nominalizate pentru a face parte din Consiliul fiscal sunt audiate de catre comisiile de buget-finante ale Parlamentului si vor fi votate de catre Parlament. In situatia in care persoanele nominalizate potrivit alin. (2) nu intrunesc voturile necesare, entitatile mentionate vor face alte nominalizari, in termen de 15 zile", se arata in legea de infiintare a Consiliului Fiscal.

I.O. ...citeste mai departe despre "Parlamentul a votat noua componenta a Consiliului Fiscal. Cine sunt noii membri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 414 ori