Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul a schimbat legea ca sa majoreze deficitul bugetar pentru a putea mari alocatiile

Parlamentul a schimbat legea ca sa majoreze deficitul bugetar pentru a putea mari alocatiile
Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat, vineri, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede marirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76% din PIB, pentru a sustine financiar cresterea alocatiilor pentru copii.

"Plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent in produsul intern brut, este in anul 2019 de -2,76%", se arata in amendamentul raportat favorabil vineri de Comisia de Buget-Finante si adoptat de Camerei Deputatilor.

Legea a primit 182 de voturi pentru, 0 impotriva, 0 abtineri. 4 deputati nu au votat.

"In anul 2019, plafonul soldului primar al bugetului general consolidat este de minus 14.838,6 milioane de lei", se arata in amendamentul adoptat, vineri, de Camera Deputatilor, la articolul 3 din proiectul de lege.

Opozitia a cerut taierea pensiilor speciale pentru cresterea alocatiilor

Deputatii din Opozitie au acuzat Puterea ca nu este constitutional sa se sustina plata pentru alocatii din deficitul bugetar.

"Ne cereti sa revotam in Camera Deputatilor o lege care a primit deja votul acestei Camere. Ati intors-o la Comisia de Buget, acolo i-ati dat un raport suplimentar si astazi o intoarceti in plen.

Aceasta modificare pe care ne-o propuneti este complet neconstitutionala. Este prima data cand se intampla lucrul acesta. Creati un precedent periculos. Puteti sa taiati din alta sursa de finantare, cum ar fi pensiile speciale, astfel incat sa nu modificam aceste plafonane. Nu distrugeti regulamentul Camerei Deputatilor", a declarat liderul deputatilor USR din Camera Deputatilor, Raluca Pruna.

"PNL a propus si a reusit sa obtina prin vot majorarea alocatiilor pentru copii. Sursa de finantare pe care PNL a gasit-o venea dintr-un excedent bugetar. Ati schimbat sursa de finantare. Este problema dumneavoastra. Deficitul bugetar nu este niciodata sursa de finantare a unei constructii", a spus liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a transmis Opozitiei ca regulamentul este respectat.

"V-as ruga sa cititi articolul 133 in care se precizeaza ce inseamna procedura legislativa. Noi, pana cand presedintele Camerei, sub semnatura presedintelui Camerei, o lege nu se trimite presedintelui Romaniei, suntem in procedura de adoptare. Atata timp cat aceasta lege a fost adoptata miercuri la pranz, cele doua zile se implinesc astazi la pranz.

Am constatat anumite neconcordante. Era mai bine sa plece aceasta lege catre presedinte si sa ii solicitam s ...citeste mai departe despre "Parlamentul a schimbat legea ca sa majoreze deficitul bugetar pentru a putea mari alocatiile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori