Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE

Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE
Romania si-a adjudecat un foarte rar prim loc in cadrul UE la un indicator economic, si anume cresterea productivitatii muncii pe ultimii patru ani, potrivit datelor publicate recent de Eurostat.

Ea a devansat atat grupul BELL (Bulgaria si tarile baltice), cat si colegele din regiune cu curs de schimb flotant, Polonia, Ungaria si Cehia sau care au intrat in zona euro (Slovacia).

De retinut, intre 2004 si 2014, productivitatea muncii pe ora lucrata a crescut in toate statele membre, cu exceptia Greciei si Italiei, iar cele mai mari cresteri le-au marcat grupul BELL si Slovacia, dintre care doar Bulgaria se mai afla in prezent in afara zonei euro, care, desi are moneda indexata la nivelul fostei marci germane, este penalizata de nivelul mult prea redus al PIB/locuitor.

Avem, astfel, atat explicatia situatiei dificile in care se gaseste Grecia (impreuna cu tot flancul sudic al Uniunii), cat si ...citeste mai departe despre "Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 766 ori
Citeste mai multe despretop UE productivitate munca Romania