Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE

Luni, 15 Iunie 2015, ora 08:12
999 citiri
Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania si-a adjudecat un foarte rar prim loc in cadrul UE la un indicator economic, si anume cresterea productivitatii muncii pe ultimii patru ani, potrivit datelor publicate recent de Eurostat.

Ea a devansat atat grupul BELL (Bulgaria si tarile baltice), cat si colegele din regiune cu curs de schimb flotant, Polonia, Ungaria si Cehia sau care au intrat in zona euro (Slovacia).

De retinut, intre 2004 si 2014, productivitatea muncii pe ora lucrata a crescut in toate statele membre, cu exceptia Greciei si Italiei, iar cele mai mari cresteri le-au marcat grupul BELL si Slovacia, dintre care doar Bulgaria se mai afla in prezent in afara zonei euro, care, desi are moneda indexata la nivelul fostei marci germane, este penalizata de nivelul mult prea redus al PIB/locuitor.

Avem, astfel, atat explicatia situatiei dificile in care se gaseste Grecia (impreuna cu tot flancul sudic al Uniunii), cat si ...citeste mai departe despre "Paradox: Cum pot salariatii romani sa fie si campionii si ultimii in top in UE" pe Ziare.com

#top UE productivitate munca Romania , #Stiri Macroeconomie