Ce beneficii oferă o instalație de producere a energiei electrice de cel mult 400 kW pe loc de consum: ”Poți primi chiar și bani”

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 09:32
551 citiri
Ce beneficii oferă o instalație de producere a energiei electrice de cel mult 400 kW pe loc de consum: ”Poți primi chiar și bani”
Avantajele sistemului de panouri fotovoltaice FOTO Pexels.ro

Tot mai mulți români caută soluții să reducă valoarea facturilor la utilități, după liberarizarea pieței de energie electrică, iar sistemul de panouri fotovoltaice pare a fi preferat din ce în ce mai mult de consumatorii casnici.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) explică pe pagina oficială de Facebook care sunt avantajele unui sistem de panouri fotovoltaice:

Închei un contract de vânzare-cumpărare cu furnizorul de energie electrică la care ești abonat, iar acesta va realiza o compensare cantitativă ȋntre energia produsă şi livrată ȋn reţea de instalația ta şi energia electrică consumată din reţea.

Această regularizare va fi menționată în factura ta, iar dacă ai produs mai mult decât ai consumat, surplusul ȋl poţi consuma mai tȃrziu și poți primi chiar şi bani, dacă nu ai consumat surplusul ȋntr-un interval de doi ani.

Dacă ești persoană fizică, poţi comercializa energia electrică produsă ȋn surplus, fără înregistrarea şi autorizarea funcţionării acesteia.

În plus, ești scutit de la plata tuturor obligaţiilor fiscale aferente cantităţii de energie electrică produsă pentru consumul propriu, precum şi pentru surplusul vândut furnizorilor.

Pentru cei care vor să afle în detaliu în ce consta un astfel de sistem, pot afla mai multe din Ghidul prosumatorului de pe ANRE.ro ...citeste mai departe despre "Ce beneficii oferă o instalație de producere a energiei electrice de cel mult 400 kW pe loc de consum: ”Poți primi chiar și bani”" pe Ziare.com

ANRE pierde în primă instanță contra unuia dintre traderii amendați pentru manipularea pieței energiei
ANRE pierde în primă instanță contra unuia dintre traderii amendați pentru manipularea pieței energiei
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pierdut pe fond procesul prin care unul dintre traderii amendați în ianuarie pentru manipularea pieței, Nova Power and Gas,...
#panouri solare, #prosumator, #ANRE, #ANRE pret energie, #curent electric , #Stiri Macroeconomie