Panama Papers: Dezvaluiri despre finantarea programului nuclear al Coreei de Nord

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 09:29
1381 citiri
Panama Papers: Dezvaluiri despre finantarea programului nuclear al Coreei de Nord
Foto: Ziare.com

O "societate-ecran" nord-coreeana utilizata pentru finantarea programului nuclear al Phenianului a figurat printre clientii casei de avocatura Mossack Fonseca, epicentrul unui amplu scandal de evaziune fiscala.

O ancheta realizata de catre circa o suta de publicatii din intreaga lume in legatura cu 11,5 milioane de documente a dus la dezvaluirea de conturi in paradisuri fiscale apartinand la 140 de responsabili politici sau personalitati. Documentele, grupate sub denumirea de "Panama Papers", provin de la casa de avocatura Mossack Fonseca.

Potrivit Consortiului international al jurnalistilor de investigatii (ICIJ), ce reuneste pentru aceasta activitate 370 de jurnalisti din peste 70 de tari, mai mult de 214.000 de entitati offshore sunt implicate in operatiuni financiare in peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume.

Citeste mai departe despre "Panama Papers: Dezvaluiri despre finantarea programului nuclear al Coreei de Nord" pe Ziare.com.

#Panama Papers program nuclear Phenian, #companie finantare program nuclear Phenian, #firme Panama Papers, #ancheta Panama Papers , #Stiri Macroeconomie