Canepa, comoara agriculturii romanesti pana in '89, ia avant in judetul Salaj

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 10:35
2304 citiri
Canepa, comoara agriculturii romanesti pana in '89, ia avant in judetul Salaj
Foto: Facebook/Leontina Prodan

Canepa a facut mult timp parte din viata de zi cu zi a romanilor, dar cultivarea acestei plante este in prezent o traditie pe cale de disparitie.

Leontina Prodan este unul dintre putinii agricultori care se zbat sa duca mai departe o activitate care pana in urma cu cativa ani era ceva obisnuit in gospodariile noastre.

Originara din satul Galgau Almasului, judetul Salaj, ea locuieste si lucreaza in Timisoara. Insa pasiunea pentru munca de camp a facut-o sa se intoarca pe plaiurile natale.

Astfel, in curtea casei sale a cultivat 15 acri (cam 6 hectare) de canepa si 25 de acri (10 hectare) de in, deoarece considera ca cele doua plante tehnice "merg mana in mana". Investitia a fost una modica, de 1.000 de lei, iar cei mai multi bani au mers pentru operatiile realizate de un utilaj. In rest a fost vorba de munca manuala, dupa cum a povestit Leontina Prodan pentru Ziare.com.

Actul de deces pentru culturile de canepa

Leontina Prodan este unul dintre putinii agricultori romani ...citeste mai departe despre "Outside the box: Canepa, comoara agriculturii romanesti pana in '89, ia avant in judetul Salaj" pe Ziare.com

#cultura canepa Romania, #plantatie canepa, #investitie canepa, #canepa romania , #Stiri Macroeconomie