Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-au stabilit noile prețuri la energie. Cât vor plăti consumatorii casnici și industriali

S-au stabilit noile prețuri la energie. Cât vor plăti consumatorii casnici și industriali

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat vineri, 11 noiembrie, in debutul sedintei de guvern, ca Executivul adopta o nou ordonanta de urgenta pe energie. Noua OUG prevede ca marii consumatori industriali vor avea un pret maximal de 1,3 lei kwh.

De asemenea, consumatorii casnici vor plati urmatoarele preturi maximale:

0,68 lei, daca consuma pana in 100 kwh0,8 lei, daca consuma pana la 255 kw1,3 lei, daca consuma peste 255 kwh, cu specificatia ca vor plati primii 255 la valoare de 0,8 lei.

Pretul maximal pentru IMM-uri va fi 1 leu kwh.

Seful Executivului a precizat ca, "pentru consumatorii casnici, pretul va fi de 0,68 lei pentru cei care consuma pana in 100 de kw si 0,80 lei pentru cei care consuma intre 100 si 255 de kw.

"Vom mentine pretul de 1 leu pentru IMM-uri si noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism si modificarile la Oug 119, vom asigura un pret pentru marii consumatori, de 1,3 lei", a spus premierul.

Nicolae Ciuca a explicat ca, de asemenea, consumatorii casnici care consuma peste 255 de kw, vor beneficia de asemenea de acelasi pret al energiei, de 1,3 lei, cu specificatia ca diferit fata de prevederile anterioare, cei care consuma peste 255 kw, vor plati primii 255 de kw la valoarea de 0,80 lei.

Ca atare, in acest moment prin aceasta Ordonanta vom asigura cadrul mecanismului de achizitie a energiei pentru a ne putea proteja populatia si a asigura competitivitatea produselor romanesti", a spus Ciuca. ...citeste mai departe despre "S-au stabilit noile preturi la energie. Cat vor plati consumatorii casnici si industriali" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 629 ori