Orban: Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii. Pot sa ramana fara lumina pe strazi

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 07:14
834 citiri
Orban: Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii. Pot sa ramana fara lumina pe strazi
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca in momentul de fata sunt 43 de orase care nu mai dispun de bani de salarii si nici de functionare, dar urmeaza sa primeasca fonduri la rectificarea bugetara.

"La Asociatia Oraselor mi-au spus foarte clar ca 43 de localitati nu au bani sa termine bugetul. (...) O sa le dam prin intermediul ordonantei de urgenta de rectificare, de aia am demarat discutiile cu asociatiile autoritatilor locale, ca sa stim foarte clar cum prevedem sume care sa le permita sa inchida anul.

Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de functionare, pot sa ramana fara lumina pe strazi, nu mai au bani sa plateasca indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, ca au fost transferate anul acesta la localitati fara sa le transfere si resursele financiare", a declarat Orban, marti seara, la Romania TV.

El a precizat ca a avut o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Oraselor, care solicita ca bugetele locale sa fie bazate pe o suma minima stabilita pe fiecare locuitor.

Sumele necesare pentru functionarea administratiilor ar urma sa fie diferentiate in functie de localitati, iar completarile pana la limita bugetului minim sa fie facute de la bugetul de stat daca nu se colecteaza din veniturile proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Orban bani orase , #Stiri Macroeconomie