Orban: Dragnea si Tariceanu distrug economia Romaniei. Asa-zisul Fond Suveran este, de fapt, o megaescrocherie

Duminica, 10 Martie 2019, ora 11:34
809 citiri
Orban: Dragnea si Tariceanu distrug economia Romaniei. Asa-zisul Fond Suveran este, de fapt, o megaescrocherie
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, sustine ca alianta PSD-ALDE "actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia". Orban afirma ca infiintarea Fondului Suveran de Investitii si Dezvoltare este o "megaescrocherie", prin care se urmareste punerea sub control politic a celor mai profitable companii.

"Guvernele PSD-ALDE actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia Romaniei.

Blocarea proiectelor mari de infrastructura de transport, blocarea investitiilor publice, distrugerea sistemului financiar-bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea in dificultate a sistemelor de comunicatii, nationalizarea Pilonului II de pensii, jefuirea companiilor romanesti, aruncarea in aer a finantelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investitiilor private romanesti si straine, izolarea Romaniei pe plan international, alungarea efectiva din tara a sute de mii de romani, prabusirea autoritatii institutiilor statului roman, blocarea achizitiilor publice din domeniul apararii, subfinantarea serviciilor de informatii (care apara Romania de amenintarile tot mai mari la adresa sigurantei nationale) sunt actiuni care nu mai par sa fie rodul intamplarii, ci al unei premeditari care ascunde intentii ostile la adresa Romaniei", sustine Orban, intr-o postare de duminica pe Facebook.

Potrivit acestuia, "printre cele mai periculoase lovituri, este noua tentativa de infiintare a fatidicului Fond Suveran de Investitii si Dezvoltare".

"Dupa ce am reusit sa il blocam un timp prin atacul la Curtea Constitutionala, Guvernul revine cu un nou proiect. Asa-zisul Fond suveran este, de fapt, o megaescrocherie prin care se urmaresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante si profitabile companii romanesti cu capital majoritar de stat; obtinerea de bani sub forma de imprumut, girand cu actiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru niste investitii decise politic; scoaterea de sub legislatia europeana din domeniul achizitiilor a tuturor contractelor care se vor incheia, pentru a hrani clientela politico-economica a PSD-ALDE cu bani publici fara niciun control din partea institutiilor statului; preluarea ostila a acestor companii romanesti de catre niste clienti obscuri ai actualei puteri, ca urmare a imposibilitatii de restituire a imprumuturilor etc", mai scrie Orban.

Acesta anunta ca PNL va u ...citeste mai departe despre "Orban: Dragnea si Tariceanu distrug economia Romaniei. Asa-zisul Fond Suveran este, de fapt, o megaescrocherie" pe Ziare.com

#Orban Fond Suveran Investitii , #Stiri Macroeconomie