Opinia unui ministru: E adevarat ca nu avem o strategie energetica, dar nici Europa nu are

Marti, 19 Mai 2015, ora 12:54
1026 citiri
Opinia unui ministru: E adevarat ca nu avem o strategie energetica, dar nici Europa nu are
Foto: TVsud.ro

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, marti, ca este adevarat ca Romania nu are inca o strategie energetica, dar nici la nivelul Uniunii Europene lucrurile nu sunt clarificate inca.

Potrivit acestuia, energia este viitorul si este un element de securitate, iar, daca unele state folosesc energia ca o arma, atunci "armele sunt un rau necesar".

"E adevarat ca nu avem o strategie energetica, dar vedeti ca nici la nivel european aceste lucruri nu sunt clarificate inca", a afirmat Gerea.

Securitatea energetica este, insa, pilonul viitoarei strategii energetice a Uniunii Europene, iar in ce priveste Romania un mix energetic echilibrat este esential, a explicat oficialul.

"Trebuie sa construim o strategie flexibila, care sa se poata adapta noilor provocari. Ar fi fost extraordinar daca aveam o stregie de reindustrializare pe care sa ne putem baza. Din motivul acesta, nu putem lega cele doua strategii, dar putem construi pilonii pe care sa o dezvoltam", a continuat ...citeste mai departe despre "Opinia unui ministru: E adevarat ca nu avem o strategie energetica, dar nici Europa nu are" pe Ziare.com

#strategie energetica Gerea, #strategie energetica romania , #Stiri Macroeconomie