OMV va continua să cumpere gaz rusesc, împotriva sancțiunilor occidentale. Declarația șefului gigantului austriac

Duminica, 09 Iulie 2023, ora 11:37
1129 citiri
OMV va continua să cumpere gaz rusesc, împotriva sancțiunilor occidentale. Declarația șefului gigantului austriac
OMV nu intenționează să iasă din contractul pe termen lung cu Gazprom FOTO Twitter

Compania austriacă OMV va continua să cumpere gaz rusesc în baza unui contract pe termen lung, în ciuda sancțiunilor, a declarat șeful gigantului energetic, Alfred Stern, într-un interviu pentru Financial Times.

„Atâta timp cât Gazprom aprovizionează, vom continua să primim aceste volume de la ea”, a spus el.

În plus, a avertizat Stern, sancțiunile împotriva gazului rusesc ar avea consecințe grave. Potrivit șefului OMV, „eliminarea anumitor surse” va afecta creșterea prețurilor.

Totodată, Stern a adăugat că compania sa nu intenționează să iasă din contractul pe termen lung cu Gazprom, care a fost semnat în 2018.

„Noi avem obligația de a asigura utilizarea acestor surse, dacă sunt permise de lege”, a spus el.

În martie anul trecut, Rusia a transferat în ruble plățile pentru gaz pentru țările neprietenoase. Companiile din unele țări - Bulgaria, Polonia, Finlanda, Țările de Jos, Germania și Danemarca - au refuzat să folosească această schemă, dar OMV s-a conformat noilor condiții. În aprilie a fost raportat că Gazprom a furnizat Austriei 100% din volumele contractate de gaz.

...citeste mai departe despre "OMV va continua să cumpere gaz rusesc, împotriva sancțiunilor occidentale. Declarația șefului gigantului austriac" pe Ziare.com

#OMV, #cumparare, #gaz rusesc, #ignorare, #sanctiuni Rusia , #Stiri Macroeconomie