"Omnisumatorul", denumirea noului tip de consumator de energie, mai activ si mai sofisticat ANALIZĂ

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 23:15
414 citiri
"Omnisumatorul", denumirea noului tip de consumator de energie, mai activ si mai sofisticat ANALIZĂ
"Această combinaţie între un interes crescut şi o rată mai mare a adoptării soluţiilor energetice aduce schimbări fundamentale în relaţia tradiţională a sectorului cu utilizatorii de energie, în mare măsură, pasivi" FOTO Pexels.com

Furtuna creată de politicile guvernamentale, de tendinţele de consum şi tehnologie accelerează tranziţia energetică, însă, în timp ce majoritatea dezbaterilor se concentrează asupra energiei regenerabile şi infrastructurii, clienţii sunt mai degrabă ignoraţi, potrivit raportului EY Navigating the Energy Transition Consumer Survey.

Studiul derulat în rândul a 34.000 de consumatori de energie din 17 ţări, care analizează schimbările privind nevoile, valorile şi aşteptările clienţilor, identifică şase tendinţe şi oportunităţi pentru furnizorii de energie care sunt dispuşi să îşi redefinească activitatea.

"Costul rămâne cel mai important factor în determinarea deciziilor de cumpărare pentru consumatorii actuali însă acest lucru nu este suficient pentru a avea succes pe termen lung. Cercetările noastre sugerează concentrarea pe şase imperative strategice, care pot ajuta furnizorii de energie să se remodeleze pentru a construi un business centrat pe client, bazat pe tehnologie, care să implice consumatorii şi să crească adoptarea de noi servicii şi să determine păstrarea acestora. Constatările sunt deosebit de relevante în contextul liberalizării integrale a preţurilor la energie din România", a declarat Mihai Drăghici, director Consultanţă, EY România.

Conform studiului, 92% dintre respondenţi beneficiază de cel puţin un produs sau serviciu nou din domeniul energiei în gospodărie, 86% sunt interesaţi de propriile surse de generare a energiei, 25% iau în considerare achiziţionarea unui autovehicul electric şi 13% se gândesc să îşi instaleze capacităţi de stocare în acumulatori în următorii trei ani.

Omnisumatorul participă la un ecosistem dinamic al energiei

"Această combinaţie între un interes crescut şi o rată mai mare a adoptării soluţiilor energetice aduce schimbări fundamentale în relaţia tradiţională a sectorului cu utilizatorii de energie, în mare măsură, pasivi. Observăm apariţia unui tip de consumator mai activ şi mai implicat, "omnisumatorul".

Acesta este o persoană sau un operator economic care participă la un ecosistem dinamic al energiei, la nivelul mai multor zone, soluţii şi furnizori", se menţionează în comunicat.

Noul tip de consumator de energie îşi doreşte o intercaţiune facilă

Sursa citată semnalează că, odată cu noul tip de consumator de energie, "omnisumatorul", cererea pentru soluţii complete, simple, d ...citeste mai departe despre ""Omnisumatorul", denumirea noului tip de consumator de energie, mai activ si mai sofisticat ANALIZĂ" pe Ziare.com

#cost, #omnisumator, #consumator, #energie, #pandemie, #EY Romania, #mihai draghici , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  6. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO