Oferta FMI pentru greci: O noua stergere a datoriei inainte de alegeri daca...

Sambata, 10 Mai 2014, ora 12:25
1205 citiri
Oferta FMI pentru greci: O noua stergere a datoriei inainte de alegeri daca...
Foto: unidadeclassista

Purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International, Gerry Rice, a admis in declaratiile acordate presei ca datoria Greciei este ridicata iar oficialii zonei euro au acceptat o noua stergere a datoriei tarii, transmite site-ul ekathimerini.com.

In cadrul unei conferinta de presa desfasurate joi seara la Washington, Gerry Rice si-a exprimat ingrijorarea privind perspectivele unei instabilitati politice in Grecia, inaintea alegerilor locale.

"In programul de asistenta al Greciei, ca si in alte programe, stabilitatea politica este o problema importanta", a apreciat oficialul FMI. Referindu-se la datoria Greciei, Gerry Rice a declarat ca aceasta este "deja ridicata si este de asteptat sa ramana semnificativa" iar oficialii zonei euro au acceptat o noua stergere a datoriei tarii, daca va fi necesar, cu conditia ca liderii de la Atena sa-si respecte angajamentele privind implementarea reformelor.

In 2013, Grecia a inregistrat excedent bugetar primar, excluzand costurile cu ...citeste mai departe despre "Oferta FMI pentru greci: O noua stergere a datoriei inainte de alegeri daca..." pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia FMI datorie stearsa, #Grecia imprumut FMI austeritate reforme , #Stiri Macroeconomie