Ofensiva Rusiei impotriva Turciei, faza pe mass-media: Noi acuzatii privind comertul ilegal cu petrol al jihadistilor

Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 15:54
1314 citiri
Ofensiva Rusiei impotriva Turciei, faza pe mass-media: Noi acuzatii privind comertul ilegal cu petrol al jihadistilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Presa rusa a publicat informatii dintr-un raport al unei institutii norvegiene, realizat in iulie 2015, in care se arata ca cea mai mare parte a petrolului Statului Islamic ajunge ilegal in Turcia, asa cum liderul de la Kremlin Vladimir Putin a precizat in urma cu ceva vreme.

Russia Today (RT) transmite ca firma de consultanta Rystad Energy a facut o cercetare pe aceasta tema, la cererea Ministerului de Externe din tara nordica.

Citand publicatia norvegiana Klassekampen, care a obtinut documentul, datat din luna iulie, RT arata ca "o mare parte din cantitatea de petrol de contrabanda a Statului Islamic ajunge in Turcia".

"Titeiul e transportat prin zonele aflate la granita, controlate de ISIL, si vandute pe piata neagra la preturi mici, intre 25 si 45 de dolari pe baril", potrivit sursei citate.

Putin ameninta: Orice avion turc care intra neautorizat in Siria va fi doborat

La inceputul lunii decembrie, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis ca e pregatit sa-si ...citeste mai departe despre "Ofensiva Rusiei impotriva Turciei, faza pe mass-media: Noi acuzatii privind comertul ilegal cu petrol al jihadistilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia petrol Statul Islamic Turcia, #comert ilegal Turcia Statul Islamic, #comert ilegal petrol Statul Islamic, #petrol Statul Islamic , #Stiri Macroeconomie